Det kan betale sig at tage lån som iværksætter

Det kan betale sig at tage lån som iværksætter

30. oktober 2019 0 Af Redaktionen

Som iværksætter er der mange ting man skal forholde sig til og finde ud af på egen hånd. Man er på engang både rengøringskone og direktør. Uanset hvilken branche man er i kommer der på et tidspunkt hvor der er et behov for at låne penge. Enten fordi man har fået nogle uventede udgifter eller hvis man vil ekspandere. Ud over at benytte sig af de traditionelle banker, kan man som iværksætter undersøge de nemmeste lån, som online banker tilbyder.

En af årsagerne til at onlinebankernes lån nogle gange er nemmere at få et godkendt lån er at deres låne procedure er langt nemmere og hurtigere end i en traditionel bank. De har også ofte alt afhængig af lånes størrelse ikke behov for sikkerhed. Det betyder selvfølgelig at de nogle gange vil være dyrere i ÅOP end hos en traditionel bank.

Mikrolån – de små nemme lån

Nogle gange vil det kunne betale sig som iværksætter at tage et lån for at kunne få betalt en regning f.eks. hos en leverandør, hvis man får en uventet regning eller computeren vælger at gå i stykker.

Et hurtigt mikrolån kan være en mulighed, hvis du som iværksætter har behov for likviditet her og nu og det ikke er de store beløb, der er tale om. Fordelen ved et mikrolån er at du typisk har pengene inden for 24 timer og det ofte kun kræver at du har et NemID og ikke står i RKI. Det er en god ide at søge flere steder og efterfølgende finde det bedste lån. Vær opmærksom på at ÅOP ofte er høj og pengene som regel skal betales tilbage inden for et par måneder.

Kassekredit kan skabe en buffer som iværksætter

En anden form for nemme lån mange iværksættere med fordel kan overveje er en kassekredit. En kassekredit har den fordel at man kun betaler renter af det beløb man har brugt. Er der ikke brugt af kassekreditten betales der ingen renter.

ÅOP på en kassekredit er relativ høj, så det er vigtigt at du ved hvad du skal bruge den til. Har du planer om at kassekreditten skal bruges til at financierer f.eks. en computer, så vil det bedre kunne betale sig at tage et almindeligt forbrugslån og afbetale et aftalt månedligt beløb. Men har du mulighed for på kort tid at betale kassekreditten ud, kan det være en god løsning. Det er en god ide også at undersøge prisen på en kassekredit, både hos de traditionelle banker og hos onlinebankerne.

Større lån

Som iværksætter kan det være nødvendigt også at kunne låne et større beløb for at få drømmen realiseret eller for at kunne komme videre.

Mange online banker tilbyder også større lån, selvom de er mest kendt for de små nemme lån.

Igen er onlinebankerne gode at undersøge, da det er muligt at kunne låne op til 100.000 kr. uden at skulle stille med sikkerhed modsat mange af de traditionelle banker.

Det er meget få, der får et afslag selv på beløb af den størrelse.