Derfor skal du købe en andelsbolig på Frederiksberg

Derfor skal du købe en andelsbolig på Frederiksberg

16. juni 2020 0 Af Redaktionen

Frederiksberg er en skøn oase placeret midt i København. Og selvom det er centralt placeret, er Frederiksberg faktisk ikke en del af Københavns Kommune. Den er sin helt egen, og det fornemmer du straks, når du sætter benene i den skønne by i byen.

Hvorfor Frederiksberg?

Frederiksberg er generelt et meget populært sted at bo. Således peger hver tredje københavner på Frederiksberg som det mest attraktive sted at bo. Begrundelsen skal findes i, at Frederiksberg er kendt for at være ganske rolig og ordentlig, selvom den ligger midt inde i København.

Der er mange træer og utroligt mange skønne åndehuller, og du kan i det hele taget godt få følelsen af at være i en landsby midt i storbyen, når du krydser grænsen til Frederiksberg. Og det er endda til trods for, at Frederiksberg er Nordeuropas tættest befolkede kommune med 11.800 borgere per kvadratkilometer. Og dét er måske i virkeligheden faktisk én af Frederiksbergs forcer. Folk kommer hinanden ved, og der er et lokalmiljø som ellers sjældent er set i en storby.

Derudover skal det naturligvis også nævnes, at Frederiksberg har lavere skat end for eksempel Københavns Kommune, ligesom der er en lang række af fordele for blandt andet børnefamilier. Af samme grund er det bestemt også værd at overveje en andelsbolig på Frederiksberg.

Hvorfor andelsbolig?

Boligmarkedet i København og Frederiksberg er enormt hurtigt, og gennem de seneste år er priserne kun gået opad. Det møder kritik, fordi ejerboliger nu er blevet så dyre, at almindelige familier med almindelige indtægter ikke har en chance for at købe en ejerbolig på Frederiksberg.

Men sådan er det ikke med andelsbolig på Frederiksberg. Andelsboliger er nemlig billigere end ejerboliger, og huslejen er typisk også i en størrelse, hvor de fleste kan være med. Derudover er din risiko for tab ikke ret stor, hvis boligmarkedet pludselig styrtdykker.

På den lange bane kan en ejerbolig dog vise sig at være en billigere og bedre investering, men det kræver netop, at du kan få lov til at låne de eksorbitante summer, som en ejerbolig typisk kræver. Ovenstående gør sig derfor særligt gældende for de mennesker, der ikke kan få lov til at låne til en ejerbolig, men som samtidig heller ikke vil smide penge ned i et sort hul hver måned til ren husleje.

Her er en andelsbolig god, idet den kombinerer hhv. det at eje og leje. Her er købesummen blot markant lavere end for ejerboliger, og huslejen er ligeledes (som udgangspunkt) meget lavere end markedslejen.

Hvordan får du en andelsbolig på Frederiksberg?

Når du leder efter andelsbolig på Frederiksberg, vil du hurtigt opdage, at det kan være et svært marked at komme ind på. Du vil også opdage, at du hurtigt kan blive snydt, hvis ikke du læser vilkår og beløb grundigt igennem.

Vær ude i god tid og skrive dig op på ventelister til andelsbolig på Frederiksberg i en række forskellige foreninger. Spørg i dit netværk, om der er nogen, der kender nogen, der skal af med deres andelsbolig. Vær opsøgende og vedholdende og hold også øje med steder som Den Blå Avis.