En vedligeholdelsesplan er et uundværligt værktøj, hvis du investerer i ejendomme til udlejning

En vedligeholdelsesplan er et uundværligt værktøj, hvis du investerer i ejendomme til udlejning

17. oktober 2019 0 Af Redaktionen

Elsker du at eje diverse former for boliger og tjene lidt ekstra ved at leje dem ud? Eller er det måske ligefrem sådan du tjener størstedelen af dine penge? Eller du helt ny og kunne tænke dig at komme i gang med at være udlejer?

Uanset om du er gammel i gården eller helt nyudklækket så er der én ting du har brug for, før din udlejning kan lykkes. Den ting er en vedligeholdelsesplan.

Hvad er en vedligeholdelsesplan?

En vedligeholdelsesplan er som sådan lige præcis hvad det lyder som; en plan for hvordan du vedligeholder din bolig.

Du kender det formentligt fra din egen personlige bolig. Af og til går tingene i stykker, de bliver gamle og slidte eller der kommer simpelthen bare nogle nye spændende muligheder op på markedet. Uanset hvad bliver det tid til at skifte noget af det gamle på boligen ud med noget nyt.

Det samme gælder med den bolig, som du udlejer. Og det er måske endda endnu mere vigtigt at sørge for en god vedligeholdelsesplan til den bolig man udlejer som til sin egen private bolig.

Vigtigheden af en vedligeholdelsesplan

Og hvorfor er det lige så vigtigt at have en god vedligeholdelsesplan? Det er utroligt vigtigt med en sådan plan, fordi dine udlejere netop er kritiske og forventer en god service.

Når du er udlejer for en bolig, så forpligter du dig også til at holde denne bolig i stand for dine lejere. Dette er en del af aftalen, når dine lejere skriver sig ind i din bolig. Hvis de ikke forventede denne vedligeholdelsesservice fra dig, så ville de i stedet have valgt at købe deres egen bolig.

En god vedligeholdelsesplan har derfor mange forskellige formål, som den tjener. Delvis er der jo sikkerheden af boligen, som må og skal være i orden. Ellers kommer myndighederne og andre højere foranstaltninger efter dig og kan endda finde på at lukke din lille forretning med udlejning ned.

Derefter er der selvfølgelig de generelle forventninger, som dine lejere har. De forventer simpelthen, at deres bolig er i orden og vedligeholdt. Hvis de ikke føler at de er det, så vil de lynhurtigt begynde at lede efter et nyt sted at bo og leje.

Her er et eksempel på vedligeholdelsesplan

Arbejd forbyggende

En af de helt store fordele ved at have en vedligeholdelsesplan er, at du netop arbejder forud. Det vil sige, at der ikke er et problem med din bolig, som bare lige pludselig opstår uden at du er klar over det.

Med en vedligeholdelsesplan tager du hele tiden mål af de forskellige aspekter ved din bolig og evaluerer, i hvor god stand de forskellige ting er. Er radiatorerne for eksempel ved at blive lidt gamle og slidte, men ved du at du godt kan holde et par år mere? Er gulvene ved at blive grimme og ridsede at kigge på?

Med en vedligeholdelsesplan er du altid på forkant og bliver aldrig overrumplet af et pludseligt problem.