Mangler dine medarbejdere at blive styrket i deres sammenhold?

Mangler dine medarbejdere at blive styrket i deres sammenhold?

16. december 2020 0 Af Redaktionen

Året 2020 har været svært for de fleste grundet de givne omstændigheder med COVID-19. Det kan godt skabe store frustrationer i en medarbejderflok, når der har været så mange forandringer og så meget usikkerhed. Når der er frustrationer i en medarbejderflok, kan det komme til at stå i vejen for, at medarbejderne udfører et godt stykke arbejde. Det kan derfor være godt givet ud, hvis der arrangeres noget for medarbejderne, som kan styrke deres sammenhold.

Tag på dykkertur som teambuilding

Noget af det i kan gøre, er at arrangere en teambuilding tur, så der arbejdes med sammenholdet. Sammenholdet i gruppen betyder meget for medarbejdernes effektivitet og trivsel på arbejdet. En teambuilding hvor i laver noget fælles, kan være en god måde at hjælpe medarbejderne til at få det bedre med hinanden. Det kan f.eks. være i form af en dykkertur. Når man sammen laver noget fælles som f.eks. at dykke, får man noget fælles at tale om. Man bliver også presset ud i at samarbejde med hinanden. Når man skal på dykkertur skal der være en masse ting på plads. Man skal f.eks. have våddragter på, hvilket godt kan give medarbejderne et smil på læben. Det er langt de færreste der ser smart ud i en våddragt. Hvis dine medarbejdere f.eks. er vandt til at gå rundt i skjorter osv., kan det være meget sjovt at se hinanden i våddragterne.

Hvordan kan dykkerturen styrke sammenholdet?

Der opstår noget helt særligt i en medarbejderflok, når de har noget, de fælles kan tale om. Dykning er ofte en meget flot og fredfyldt oplevelse, hvor der bliver tid til at reflektere. Hvis medarbejderne har den oplevelse sammen, kan de tale om det i langt tid bagefter. Noget af det, som gør dykning helt særligt, er at den normale verbale kommunikation kommer på prøve. Når man dykker, er man nødt til at kommunikere med hinanden via kropssprog. Det er en rigtigt god øvelse, da man i kropssproget er en del af alt kommunikation. Det er man normalt bare ikke så bevidst om. Når det bliver det eneste, man kan kommunikere med, kan der være store muligheder for, at medarbejderne bliver bedre til at læse hinanden, hvilket så kan føres videre som noget positivt i forhold til sammenholdet på arbejdspladsen. Dykkerturen kan f.eks. kombineres med at lave mad i det fri eller andet, som kan være med til at styrke sammenholdet.

Sammenholdet på arbejdspladsen

Når man har været på teambuilding turen, kan man, via den kendskab man har opnået, få et bedre sammenhold i hverdagen. Hverdagen er fyldt med stressede situationer, som kan presse medarbejderne på forskellige tidspunkter. Ved at medarbejderne er blevet bedre til at forstå kollegaernes kropssprog, kan de blive bedre til at forstå, hvad der opstår, når f.eks. en medarbejder virker frustreret. Det giver anledning til en nysgerrighed omkring hinandens reaktioner, så de i højere grad kan italesættes, i stedet for at medarbejderne bliver sure på hinanden eller brokker sig over hinanden til andre.