Sådan får du råd til julegaverne

Sådan får du råd til julegaverne

18. november 2020 0 Af Redaktionen

Julen nærmer sig, og det betyder for de flestes vedkommende, at der også skal købes en masse julegaver. De fleste familier har nemlig tradition for, at der gives gaver til alle familiemedlemmer, og det kan altså godt gå hen og blive en dyr omgang – i hvert fald hvis man har et fast budget, som man går efter.

Denne tradition med at udveksle gaver er rigtig hyggelig, og derfor er det også noget, som de fleste gerne vil prioritere i økonomien. Derfor får du her nogle tips til, hvordan du får råd til alle julegaverne i år.

Det handler om at prioritere

Ligesom alt andet, når det kommer til penge, handler det jo om at prioritere. For hvis man gerne vil have råd til at købe en masse gode julegaver til alle i familien, så betyder det naturligvis også, at der er nogle andre områder, hvor man må spare – især hvis man ikke har uendelige penge at tage af.

Hvis man gerne vil have, at det skal lade sig gøre at få råd til alle julegaverne og få opfyldt nogle juleønsker, kan det måske være, at man skal tage på en lidt billigere ferie eller vælge nogle billigere løsninger, når det kommer til julemaden. Man skal altså tage stilling til, hvad der er vigtigst for en.

Hvor meget giver I for julegaver

Udover at prioritere i økonomien kan man også vælge at kigge lidt nærmere på det, som det drejer sig om, nemlig julegaver og juleønsker. De fleste familier har nok lavet et fast budget, hvor det er meget tydeligt, hvor mange penge man bruger på hver person. Til ens børn, forældre og ægtefælle giver man sikkert for et lidt højere beløb end til eksempelvis niecer, nevøer og søskende.

For at være sikker på, at alle har råd til at give julegaver, kan man måske lave lidt om på prisklasserne, så man måske i stedet for at give en gave for 300 kroner, giver en gave for 200 kroner – i det lange løb kan det nemlig godt gøre en betydelig forskel.

Og man kan desuden sagtens få opfyldt sine juleønsker, selvom man giver for 100 kroner mindre.

Alternative julegaver

Selvom juleønsker og julegaver selvfølgelig er en rigtig dejlig tradition, som er værd at bevare, så behøver det heller ikke at handle så meget om penge, som det for mange gør. Selvfølgelig giver det mening at give børnene nogle gode gaver, som man selvfølgelig bruger penge på, men det er ikke alle, som går lige meget op i materielle ting på samme måde som børn.

Så for at spare nogle penge på julegaverne, kan man eksempelvis vælge at give nogle mere alternative gaver til ens ægtefælle eller forældre, da voksne mennesker typisk også vil sætte meget pris på en fin hjemmelavet gave eller en oplevelse, fremfor et dyrt ur, som man alligevel selv kunne have købt. Så det er også en måde at få råd til julegaverne på.