Sådan finansierer du din startup

Sådan finansierer du din startup

7. oktober 2019 0 Af Redaktionen

Går du rundt med en rigtig god forretningside? Eller har du allerede lanceret dit startup? Så er du nok klar over, at det til tider koster penge at tjene penge. Men hvordan kan du finansiere dit startup? Her på siden bliver du præsenteret for tips og tricks til, hvordan du gør, og hvornår det giver mening at låne penge til opstarten.

Lån penge til startup: Giver det mening?

Lån penge til nyopstartet virksomhed giver ofte mening. Men hvornår?

For det første giver det mening, når det er en absolut nødvendighed. Det gælder om at komme ud af starthullerne, men det kan man ikke, hvis man ikke har kapital til dette.

Lad os sige, at du gerne vil opstarte en webshop, som sælger smart babytøj. Selvom det er relativt billigt at drive en webshop, vil der stadig være en masse omkostninger, inden salget kan begynde. For det første skal du have købt eller produceret nogle produkter, som du kan sælge. Herudover er der en del konkurrence på dette marked, så der skal lægges en hel del penge i online markedsføring, hvis du gerne vil have en chance for at blive fundet af dine potentielle kunder.

Hvornår giver det ikke mening at låne til din startup?

Nu har vi kigget på et eksempel, hvor det altid giver mening at låne penge på denne side til sin startup virksomhed, men lån penge til startup er ikke altid nødvendigt.

Lad os sige, at du gerne vil starte et konsulentbureau. Du har muligvis teamet op med et par partnere, og I har alle et relativt godt netværk. Hvis dette er tilfældet, så har I faktisk ikke brug for særligt mange penge til at komme i gang.

Hvis I kan hive de første kunder ind gennem eget netværk og leje et billigt kontor, så kan I stort set komme i gang gratis. I et tilfælde som dette vil det formentligt give mere mening at fravælge lån og andre typer af finansiering. Det eneste, det kræver, er, at I måske smider 20 eller 30.000 ind i virksomheden hver især, og så er I godt kørende, indtil de første ordrer begynder at komme. Denne løsning kræver dog også, at I har et godt netværk, og at I leverer et produkt eller en ydelse, som disse kunder (og gerne andre) vil betale for igen i fremtiden.

Hvornår giver det mening at låne som virksomhed?

Du er nu blevet lidt klogere på, hvornår det giver mening at låne til en startup virksomhed. Men hvad så når virksomheden har eksisteret i 2 år eller måske 5 år?

Hvis I allerede har etableret jer på markedet, kan det være meget fristende at overveje at udvide forretningen. Lån penge til vækst er stort set altid en gyldig grund.

Det koster nemlig ofte en del penge, hvis man gerne vil vækste sin virksomhed. Det kan være, at man har brug for større bygninger, flere medarbejdere, mere markedsføring eller mere produktion. Hvis I har en fornuftig plan for udvidelsen, vil det ofte give mening at finansiere denne vækst gennem lån eller andet kapitalindspark.