Sådan kommer du stille og roligt i gang med at investere

Sådan kommer du stille og roligt i gang med at investere

13. oktober 2019 0 Af Redaktionen

Investering for begyndere er på en måde både meget kompliceret og meget simpelt. Eller rettere sagt. Mange begyndere tror, at det er kompliceret, men det er faktisk utroligt simpelt.

Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du stille og roligt kommer i gang med at investere.

Opret dig på en investeringsplatform

Der findes en del platforme, der både henvender sig til investering for begyndere og mere erfarne investorer.

Hvis du gerne vil i gang med at investere, så er det et must, at du bliver oprettet på en af disse platforme. Det er heldigvis ganske let, og alle kan finde ud af det.

Men hvad er fordelene ved at være medlem på en sådan platform? Her er de største fordele:

  • Du kan få attraktive priser på aktier
  • Du kan handle fra en yderst brugervenlig platform
  • Du kan finde undervisningsmateriale og spændende artikler
  • Du har mulighed for at kontakte en support- eller kundeserviceafdeling

Der er altså masser af fordele ved at oprette dig hos en online platform, hvis du gerne vil i gang med investering for begyndere.

Overvej din strategi

Inden du går helt i gang med at købe og sælge, er det en god ide at overveje din strategi. Der findes nemlig en del forskellige metoder, hvorpå man kan tjene penge på sine investeringer. Først og fremmest skal du overveje, om du vil anvende en aggressiv eller mere defensiv strategi. Der er naturligvis fordele ved begge, men hvis du er helt grøn inden for aktiemarkedet, kan det være en god ide at investere lidt defensivt i starten, indtil du har en bedre føling med aktiemarkedet.

Det kan du for eksempel gøre ved at investere i en bred portefølje. Det vil sige, at i stedet for at bruge hele dit investeringsbudget på ét selskab, så spreder du dine investeringer over 5, 10 eller endda 20 forskellige selskaber.
Hvis du anvender denne strategi, kan du også løbende få en ide om, hvordan dine aktier klarer sig og evt. investere mere i de aktier, som nu er faldet til en bedre pris.

Sådan kommer du i gang

Investering for begyndere er let at komme i gang med. Det tager blot et par minutter at blive oprettet på en platform, hvor du kan købe og sælge aktier. Sådan gør du:

  • Besøg platformens hjemmeside
  • Tryk ”opret”
  • Indtast dine personlige oplysninger
  • Opret et depot
  • Indbetale penge
  • Gå i gang

Så simpelt er det, og det tager ofte under 5 minutter at komme i gang. Har denne korte guide givet anledning til spørgsmål? Det, som de fleste er i tvivl om, er, hvad et depot er.

Et depot er blot der, hvor du opbevarer dine midler (dine penge). Så hvis du indbetaler 5.000 kroner til dit depot, så kan du handle aktier for dette beløb. Hvis du har brugt alle midlerne i dit depot, kan du blot indbetale flere penge gennem dit kreditkort.