Styrk sammenholdet mellem dig og dine kollegaer med en temafest

Styrk sammenholdet mellem dig og dine kollegaer med en temafest

14. februar 2021 0 Af Redaktionen

Det er virkelig vigtigt at have et godt fællesskab på arbejdspladsen. Når medarbejdergruppen har det godt sammen socialt, vil der automatisk også være et bedre arbejdsmiljø. Det højner moralen og arbejdsindsatsen, som kun kan gavne det færdige udbytte.

En god måde at samle en gruppe af medarbejdere kan være en firmafest. Om den er arrangeret af ledelsen eller af nogle enkelte er ligegyldigt, bare der bliver skruet godt op for humøret og engagementet.

En god fest har ofte et tema, og her er der mange muligheder. En klassiker er tyrolerfesten, hvor der er garanti for fællessang, store øl og en masse glade gæster.

De perfekte rammer til en ægte tyrolerfest med tyrolerkostumer

For at holde den perfekte tyrolerfest er det vigtigt at have de rigtige omgivelser. Det kræver dog ikke leje af et stort særlige lokale eller lignende, men mere udnyttelsen af de muligheder, som der er.

Er det i kantinen på arbejdspladsen, så kan der pyntes til den helt rigtige fornemmelse. Med hvid og blå ternede duge, lange træborde med bænke og måske nogle tønder rundt omkring er man nået meget langt.

Tænk på den østrigske alper og måske afterski, så er du inde i de helt rigtige udtryk. Et rustikt udtryk med en masse træ, hvor selv store mænd kan slå sig løs.

Sørg samtidig for, at baren har en masse shotsglas og de største ølglas, som du kan komme i nærheden af. Det hører med til en ægte tyrolerfest.

Hvilke kostumer hører med?

Til en ægte tyrolerfest hører sig helt særlige tyroler kostumer.

For kvinderne er små ternede skjorter, hvor der gerne skal være en dyb udskæring. Den vil kun blive fremhævet af den traditionelle vest, som strammer ind lige under barmen. Dermed ser den kæmpe ud, samtidig med at taljen syner helt smal.

Nederst er traditionen en skørt af en slags, og nederst en knæhøj hvid sok, som har en sløjfe øverst. Kvindens tøj er lidt frækt i sit udtryk, og hvis håret til med er i to fletninger, så rammer det plet.

For mændene er det de klassiske Lederhosen, som skal findes frem til tyroler kostumer. En trekvart buks med seler i, hvor der under selerne er en hvid skjorte eller lignende.

Knæstrømpen er også en del af mandens traditionelle udklædning, og det samme er en lille grøn hat med en fjer i.

Underholdning, som alle synes er vildt morsomt

For at en fest kommer i gang og holdes ved lige, kan det være godt med nogle aktiviteter af den ene eller anden slags.

Til en tyrolerfest vil det passe godt ind at have store træblokke, hvor man kan slå søm i. På omgang har man et enkelt forsøg til at slå sit søm i, og den som får det først i vinder. Dette er uhyrligt sjovt for både mænd og kvinder, samt det kræver ikke meget forberedelse.

En anden vigtig ting til festen er musikken. Find den bedste playliste med tyrolersange, og stemningen vil være helt i top hele aftenen.