Valg af firmabil

Valg af firmabil

10. september 2019 0 Af Redaktionen

Når firmaet overvejer at anskaffe en ny firmabil, er det en god ide at starte med at afdække ens behov. Hvem skal bruge firmabilen og hvad skal den bruges til. Er det en person, der skal benytte den eller skal der være mange der skal bruge den.

Det næste du bør gøre er at undersøge markedet for firmabiler, så du finder den bedst mulige bil til den bedst mulige pris, der passer til firmaets behov. Der er stor konkurrence blandt udbyderne af firmabiler. Dette gæler også for udbyderne af bilforsikring til disse firmabiler, så du bør uden tvivl også bruge til tid på at finde en billig og effektiv bilforsikring.

Tjek om du kan få billigere bilforsikringer her

Vælg en grøn og økonomisk firmabil

Hvis der er flere medarbejdere der har behov for en firmabil, kan det være en god ide at anskaffe små kompakte økonomiske biler, samt nogle større varevogne, hvor der er plads til varer men også flere passagerer. En MPV (multi purpose vehicle) kunne være en mulighed, da de er relative billige i anskaffelse, har en fleksibel indretning og så kan de bruges i de fleste situationer.

Alt afhængig af virksomhedens profil kan det også spille ind om den valgte bil har en høj CO2 udledning. Hvis virksomheden profilerer sig ved at have en grøn politik, bør det også indgå i overvejelserne ved valg af firmabiler, hvor stor CO2 udledningen er.

Hvilke er de mest populære firmabiler?

I det danske erhvervsliv benyttes der alle typer biler, da de forskellige virksomheder har forskellige behov. En håndværker virksomhed vil typisk have brug for varevogne eller MPV, hvor sælgere har brug for en bil hvor de kan komme nemt omkring men stadig have plads til vareprøver i bilen. Måske også en bærbar og en printer.

Kommunale medarbejdere benytter sig ofte af små økonomiske biler, så de nemt og billigt kan komme rundt til kommunens borgere.

Andre, som en direktør, vil måske gerne udstråle succes ved sit valg af sin bil, ender måske i en af de biler i den dyre prisklasse.

Skattemæssige og økonomiske overvejelser

Inden du anskaffer dig en firmabil, er det også vigtigt at sætte sig ind i de skattemæssige og økonomiske konsekvenser. Om det bedst vil kunne betale sig at købe eller om en leasingaftale bedst vil kunne betale sig.

I langt de fleste tilfælde vil det pga. de attraktive beskatningsregler, bedst kunne betale sig at lease. Det vil også være mindre drift tungt i forhold til likviditet at lease frem for at købe.

Hvis medarbejderen også skal bruge bilen privat, og f.eks. stå for 1/3 del af kørslen vil medarbejderen stå for en 1/3 del af omkostningerne, men samlet set vil medarbejderen stå med en ny bil for ganske få midler.

Uanset hvad, så rådfør dig med en revisor, så du får den bedst mulige aftale for dig og din virksomhed.

Det kan i mange tilfælde godt betale sig at lease en dyrere bil, da beskatningen ændre sig ved 300.000 kr. Biler under 300.000 kr. betaler du en beskatning på 25 %, mens du betaler 20 % skat af biler der koster over 300.000 kr. En beregning fra Nordania viser, at det kun koster en virksomhed 30% ekstra ved at bruge 100% mere på en bil. Derved slipper du også for selv at skulle bøvle med bilforsikring og lignende.