Teambuilding-idéer til mandearbejdspladsen

Teambuilding-idéer til mandearbejdspladsen

29. juli 2019 Slået fra Af Redaktionen

Det er vigtigt, at man kan samarbejde med ens kollegaer på ens job. Hvis man ikke samarbejder godt med ens kollegaer, så kan det gå udover det arbejde, som man laver.

Som chef, der kan man gøre forskellige ting for at ”ryste” ens kollegaer sammen, så de får et godt kendskab til hinanden, og så de lærer at arbejde sammen.

Hold mindst én firmafest om året

Det kan være en god ide, at man mindst en gang om året arrangerer en firmafest. Det kan fx være en julefrokost, men man kan også holde en sommerfest hvert år for ens medarbejdere.

Man kan fx sige, at medarbejderne må tage deres ægtefælle med. Men det kan også være en firmafest kun for medarbejderne.

En sommerfest er en oplagt mulighed for at lave det til en temafest. Det kan være med temaet Hawaii. Man skal fx ankomme i noget sommertøj, hvor hver medarbejder får en blomsterkrans om halsen. Der kan være lækre drinks med flot drinkspynt i.

En firmafest går man aldrig helt galt i byen med.

Hvis ens medarbejdere har et godt forhold til hinanden, så er en firmafest en god måde at vedligeholde deres gode forhold på.

Det, at man får lov til at lave noget andet end arbejde med ens kollegaer, det kan være med til at knytte en tættere sammen med ens kollegaer, da man får set kollegaerne uden for arbejdet.

En god aktivitet, der kræver et godt samarbejde

Man kan også vælge at lave en aktivitet, hvor ens medarbejdere skal samarbejde med hinanden. Det er en rigtig god øvelse for at få ens medarbejdere til at lære at samarbejde med hinanden.

Hvis man er en arbejdsplads med mange mænd, så kan man vælge, at man fx skal ud og spille hardball.

Det er noget, som mange mænd gerne vil prøve, hvis de ikke allerede har prøvet det.

Forskellen på hardball og paintball

Hardball og paintball minder en del om hinanden. Forskellen på de to er, at hardball rammer ikke så hårdt, som paintball. I hardballs er der ikke noget farvefyld i, som der er i paintballs.

Man bliver derfor ikke beskidt, når man bliver ramt. I hardball er det vigtigt, at man ikke snyder med at sige, at man ikke blev ramt, når man blev ramt. Det kan let skabe konflikter mellem kollegaer, hvis der er nogen, der snyder. Og det er ikke det, dagen handler om. Det handler netop om at kunne samarbejde. Så for ens egen skyld og for ens kollegaers skyld, så er det en god ide, at man ikke snyder, når man spiller hardball.

Hardballs bliver let påvirket af vejrforholdene, så de kan derfor være sværere at følge i luften.

Man er på to hold, hvor det handler om at skyde modparterne. Her handler det om, at man kan samarbejde. Her er det vigtigt, at en ikke vælger pludselig at gå solo. Her skal man vise, at man kan samarbejde som et team. Denne aktivitet kan være med til at lære ens medarbejdere at samarbejde, da det kræver et godt samarbejde, hvis man vil vinde i hardball.

Man kan fx vælge, at man bagefter går ud og spiser. Der kan alle få talt sammen om deres oplevelse med at spille hardball.

En anden sjov aktivitet

En anden sjov aktivitet er, at man som hold skal gennemføre en forhindringsbane. Her handler det i den grad om, at man kan samarbejde. Man skal som hold komme igennem en forhindringsbane. Her handler det om at hjælpe ens kollegaer, hvis de har svært ved at komme igennem en af forhindringerne. Her handler det også om, at en ikke skal gå solo og løbe igennem hele forhindringsbanen alene. For at vinde, så skal man samarbejde som et hold.

Man kan fx blive delt op i to hold, hvor der tages tid på hvor hurtigt, at hele holdet kommer igennem. Det hold, det tog kortest tid for vinder. Igen kan man vælge at tage ud at spise bagefter, hvor alle kan få snakket sammen om, hvordan de synes, at dagen er gået.

Når man har været til firmafest med ens kollegaer, eller hvis man har været ude og lave en sjov aktivitet sammen, så har man noget at snakke om, når man igen møder på arbejde.