Bedre kaffe betyder en bedre hverdag
26. april 2020Langt de fleste danskere drikker kaffe hver eneste dag. Desværre er der mange, der aldrig rigtig får set sig om på kaffemarkedet og vælger de bedste bønner samt den bedste teknik til at brygge kaffen på. Kaffebrygning er en kunst og der afholdes hvert år talrige konkurrencer i kaffebrygning, der giver de højst rangerede stor anerkendelse i miljøet. Men selv hvis du ikke er interesseret i at vie dit liv til kaffebrygningen, kan du med nogle få redskaber, for eksempel en espressokande, bedre råvarer og en hurtig research på nettet tage din kaffebrygning til nye højder. Det er en skam at vi drikker denne drik hver eneste dag og udelukkende holder os til instantkaffe. Der er naturligvis en smule mere forarbejde forbundet med kaffebrygningen, hvis du selv kværner dine bønner, fremfor bare at hælde kogende vand ud over en instantkaffe, men den smag du får, vil gøre den korte ekstra tid, du brugte på brygningen det værd.
De mange fordele ved en espressokande
Espressokanden som blev nævnt tidligere, er et af de redskaber, du nemt og billigt kan erhverve dig for at hæve kvaliteten i den kaffe du indtager hver eneste dag. En espressokande er også pyntelig at have stående og giver gæster i hjemmet et hint om, at når det gælder kaffe, går du ekstra længder for at få den bedste smag. En espressokande er en lille metalkande, der gør sig bedst til netop espresso på grund af dens størrelse. Den kan naturligvis også indeholde en almindelig kop sort kaffe, men enhver kaffeelsker ville vælge espresso over en americano, hvis de selv gik på kaffebar, da smagen i en espresso er mange gange så intens, som smagen i en fortyndet – altså en almindelig – kop kaffe. Espressokanden kan også bruges til at brygge indisk te i, da den som regel kan holde til at blive sat over et blus, og da dette er en nødvendig egenskab for at brygge en klassisk kop nordindisk te.
Bliv en mesterlig barista
Som nævnt er kaffebrygning på højt niveau en kunst. Men heldigvis er det på et dagligt niveau ikke meget mere end en videnskab. Du kan nemt lære de bedste tips og tricks til en god kop kaffe enten på nettet eller i en bog, der omhandler emnet. Find for eksempel en barista på nettet, som du finder inspirerende og følg denne persons råd. Hvis ikke du er tilfreds kan du prøve med en anden eller prøve dig frem på egen intuition. For eksempel kunne et godt gammeldags og meget udbredt kafferåd være, at vandet ikke må være for varmt, når det tilføres de knuste kaffebønner. Hvis vandet koger, er det alt for varmt og skolder kaffen (samt tungen!). Derudover kan du erhverve dig en maskine, der knuser bønnerne, så du får frisk kaffe hver morgen. Det vil helt sikkert give dig nyt overskud og glæde, hver gang du tager en tår. Kaffen er den mest centrale del af mange danskeres morgenmadsbord, da den tilfører svært tiltrængt energi og derfor er det fjollet ikke at gå bare en lille smule op i, hvordan den brygges.