Drømmen om at vinde i lotto – hvad burde du gøre med pengene?

Drømmen om at vinde i lotto – hvad burde du gøre med pengene?

14. januar 2020 0 Af Redaktionen

Uanset om du spiller lotto eller ej, så har du nok leget med tanken om, hvordan dit liv ville ændre sig til det meget bedre, hvis det var dig, der vandt den helt store gevinst.

Måske kunne en lidt mindre gevinst også gøre det, men ærligt talt, så er det jo nok den store gevinst, som vi alle sammen drømmer om, lander i vores turban.

Tænk nu, hvis det blev virkelighed en dag – nogen skal jo vinde. Det kunne jo være dig.

Hvor meget kan du vinde i de store lotto puljer?

Der kan være store præmier at vinde i lotto. Virkelig store præmier. De fleste vindere må dog nøjes med de mindre præmier, men enkelte er heldige at vinde den helt store lottogevinst.

Hvor meget du kan vinde, afhænger af flere ting. Det afhænger blandt andet af, hvor mange penge der er i lotto puljen, og det afhænger også af, hvilket lottospil du har spillet på. Særligt Eurojackpot kan give dig meget høje pengepræmier. Det kan dreje sig om mange millioner. Præmierne på både lørdags- og onsdagslotto er mere beskedne, men stadig er der tale om millioner.

Hvad ville du gøre, hvis du vandt stort?

Forestil dig, at det rent faktisk blev dig, der rendte med den store gevinst. Hvad ville du så gøre med pengene?

Mange forestiller sig, at deres liv skulle være helt anderledes. De ville holde op med at gå på arbejde, de ville købe en bil og et hus og i øvrigt bare leve resten af livet på solsiden. Uden arbejde og uden bekymringer.

Når det kommer til stykket, så er der faktisk mange lottovindere, der fortsætter deres almindelige liv. Måske er det et godt udtryk for, at de fleste har et liv, som de holder meget af.

Det fornuftige at gøre med pengene fra lotto puljer

Nu kommer det jo meget an på, hvor stor en gevinst du vinder. Selv millioner fra store lotto puljer slipper op, hvis du ingen indtægter har. Derfor er det fornuftigt at søge noget rådgivning, inden du bare i eufori går ud og brænder hele gevinsten af.

Nogle vindere oplever også et vist pres fra venner og bekendte, når de pludselig bliver rige. Andre bliver skuffede over, at de ikke nødvendigvis bliver lykkelige af at være blevet rige.

I det hele taget giver det god mening at forvalte de mange penge fornuftigt. Gerne, så de genererer flere penge, hvis dit mål er at blive arbejdsfri.

Invester en god del af pengene

Afhængigt af hvor meget du har vundet, og hvordan din økonomiske situation i øvrigt ser ud, så kan du gøre forskelligt med pengene. Vil du gerne have dem til at holde længe og gøre dit liv mere frit og behageligt på den længere bane, så kan du for eksempel betale din gæld ud, hvis du har sådan en.

Så kan du sidde frit og godt i både hus og bil. Dermed behøver du ikke længere at tjene så mange penge for at kunne betale dine udgifter.

Skulle der være flere penge tilbage fra gevinsten, så kan du få noget rådgivning om, hvordan du bedst investerer dem, så de kan give noget afkast. På den måde har du sikret dig for fremtiden.