Vidste du at der findes gratis regnskabsprogrammer?

Vidste du at der findes gratis regnskabsprogrammer?

30. december 2019 0 Af Redaktionen

Vel, det er der sådan set intet nyt i. Du kan få en open source Office pakke gratis, og programmere regnearksprogrammet til regnskab. Det kræver dog, at du er fiks med formler, og at du har mere end basalt kendskab til regnskab og bogholderi. Hvis du er meget god, kan du bruge et databaseprogram til det. Så har du flere muligheder for integration og søgning.

Men hvorfor gå den hårde vej, når der i forvejen findes fantastisk gode regnskabsprogrammer, der er helt gratis? Her er der tale om professionelle regnskabsprogrammer, der kan lave hele dit bogholderi.

Det er normalt ikke noget du kan få gratis. Og disse gratis regnskabsprogrammer kommer også med begrænsninger. Men hvis du er iværksætter eller har en enkeltmands virksomhed med en begrænset omsætning, så er gratisversionerne mere end hvad du har brug for.

De to mest kendte gratis regnskabsprogrammer er Dinero og Billy. Begge to er ganske udmærkede. Der er flere, som du kan finde på online portaler til bogføring.

Dinero, gratis og uden udløbsdato

Dinero tilbyder deres program gratis, så længe din virksomheds omsætning er mindre end 1 million kroner. Så kan man sige, når du overskrider denne grænse, bør du også have råd til betalingsversionen. Den koster ca. 190,- kroner om måneden.

Gratisversionen af Dinero er imponerende. Den laver automatisk momsafregning, bogføring af udgifter og løn, og kan også integrere nogle andre systemer. Den laver faktura som du kan sende med mail direkte fra regnskabsprogrammet. Det hele sker i skyen, så du behøver ikke bekymre dig om at gemme dine data og lave sikkerhedskopier.

Det er dog altid en god ide at lave sikkerhedskopier til din harddisk, eller en anden sky. Men selv hvis din computer går ned, så kan du fortsætte med din bogføring. Der findes selvfølgelig også en app til smartphone.

Billy, gratis basisprogram og afprøvning af pro versionen

Mens Dinero lader dig bruge næsten alle pro-funktioner i deres gratis version, har Billy to spor. Et basisprogram som du kan bruge frit, og en betalingsversion som kan meget mere. Betalingsversionen kan du afprøve i 30 dage. Gratisversionen er uden tidsbegrænsning. Der er heller ikke begrænsninger ang. omsætningen.

Basisprogrammet kan ikke lige så meget som Dineros, men den er fyldestgørende for små virksomheder hvor regnskabet ikke er for indviklet.

Hvad med support?

Support er et meget vigtigt emne når det kommer til regnskab. Både Dinero og Billy tilbyder gratis support. Men du kan ikke forvente at de vil svare på bogholderi spørgsmål uden beregning. Deres gratis support drejer sig om tekniske detaljer for programmerne. Men fortvivl ikke. Der er masser af gode brugerfora hvor du kan få svar på alle mulige og umulige bogholderispørgsmål.

Links til disse brugerfora finder du både i Billy og Dinero.

Hvornår får du brug for et professionelt regnskabsprogram?

Det gør du nok, når din virksomhed er vokset over iværksætter- og enkeltmandsniveauet. Når du har ansatte i flere afdelinger, eller når du har flere webshops etc. Jo mere kompleks din virksomhed bliver, jo mere indviklet bliver regnskab og bogholderi også.