Hvad er en landboforsikring?

Hvad er en landboforsikring?

27. februar 2020 0 Af Redaktionen

At være forsikret er altid en god idé. Ingen kan vide sig sikker når det kommer til pludseligt opstående ulykker og situationer, og derfor er det vigtigt at være forsikret. Forsikringer kommer heldigvis i mange forskellige størrelser og former, så det er derfor muligt at finde en, som er skræddersyet til sine behov.

Driver du et hobbylandbrug, har du en gårdbutik eller er du bosat på et nedlagt landbrug? Så kunne en landboforsikring meget vel være noget for dig.

Hvad er en landboforsikring helt præcist?

Der findes mange forskellige typer af forsikringer, og en af disse er en såkaldt landboforsikring. Men hvad er det helt præcist at denne forsikringstype går ud på? En landboforsikring er en type forsikring, som kan tilrettelægges helt perfekt til dig, som passer ind i kriterierne nævnt lige før. Med en landboforsikring kan du få forsikret hele din ejendom og dit landbrug samme sted, og derved slippe for alt besværet.

Ved at tage en snak med en af de dygtige personer i kundeservice hos et sted der udbyder landboforsikring, vil du kunne få tilrettelagt en forsikring, som dækker alle dine behov. Den kunne for eksempel inkludere bygningsforsikring. Bygningsforsikring er en forsikring af alle dine bygninger på dit landbrug. Det gælder både lader, stalde og beboelsesbygninger, for eksempel stuehuset.

En landboforsikring kunne også inkludere løsøreforsikring. Denne forsikring dækker dyrehold, avl, maskiner og andet i den dur. Dette er helt bestemt noget man ønsker at have forsikret!

Sidst men ikke mindst kan en landboforsikring også skræddersyes til at indeholde Ansvarsforsikringer. Herigennem kan du eksempel få motoransvarsforsikring, bedriftsansvar og jordforureningsforsikring. Alle tre bestemt også forsikringer, som er rare at have på et landsted!

Derfor er det nødvendigt at være dækket af en god forsikring

Ja, det er nærmest alt på et landbrug, som kan forsikres. Men hvorfor er det nødvendigt at være dækket ind af så mange forskellige forsikringer, når man for eksempel driver et hobbylandbrug eller har en mindre bestand af dyr?  Tager det ikke det sjove ud af det at være bosat på en gård?

Bestemt ikke! Med gode og fuldt dækkende forsikringer bliver det blot endnu sjovere at være bosat sådan et sted. Når man ved at man er dækket ind forsikringsmæssigt hvis ulykken skulle være ude, bliver det meget lettere at have det godt med at drive sådan et hobbylandbrug.

Skulle der nemlig ske noget, er det meget irriterende selv at skulle stå for udgifterne i den forbindelse. Samtidig er det rart med en forsikring, da man på den måde kan få skadeserstatning, hvis en ulykke eksempelvis går ud af dyrebeholdningen. Vælger man at drive et hobbylandbrug eller et mindre dyrehold uden en forsikring, skal man være beredt på at der hurtigt vil kunne opstå en situation, hvor man ville ønske at man dog havde tegnet den der forsikring!

Sørg derfor for at få tegnet en forsikring hurtigst muligt, hvis du ikke allerede har en. Er du forsikret, kunne du bruge lejligheden til at revurdere din forsikring, og se om du kan få en bedre og lettere aftale et andet sted.