Motion er en overset faktor i en iværksætters succes

Motion er en overset faktor i en iværksætters succes

2. september 2019 Slået fra Af Redaktionen

Når man tænker på iværksættere, vil man som oftest forestille sig en engageret og hårdtarbejdende type – og dette er bestemt ikke forkert, men der er bestemt også andre faktorer der spiller ind i deres succes. For eksempel undervurderer mange egentligt hvor meget motion faktisk kan gøre. Motion har rigtig mange fordele, og hvis man drømmer om at blive en succesfuld iværksætter, er det bestemt en god idé at læse lidt op på fordelene ved de mange motionsformer. Det kan kun gavne en!

Motion er godt for helbredet

Motion kan være mange ting: det kan være en rask gåtur, en lang cykeltur eller en omgang vægttræning. Motion kan dog også betegnes som mere praktiske ting såsom rengøring eller oprydning, men det er ikke denne type motion, som vil blive fokuseret på her.

En af de helt store fordele ved motion er, at det giver nydelse. Hvis man finder den rigtige sport, vil man hurtigt opleve at det at røre sig ikke er en sur pligt. Det er en måde at have det sjovt på og komme lidt væk fra hverdagen og arbejdet. Det kan for eksempel være fodbold, volleyball, en løbeklub eller svømning. Mange af eksemplerne på sjov motion involverer tydeligvis andre mennesker, og sport er derfor også en fantastisk måde at møde nye menneske på og være social. Man kan derfor snildt sige at motion er godt for psyken såvel som så mange andre ting.

Motion styrker immunforsvaret og er derfor en fantastisk måde at undgå sygdomme på. Hvis man ofte er syg, kan det for eksempel være en god idé at starte at motionere. Det er dog vigtigt at påpege, at man ved sygdom ikke skal motionere. Når man først er syg, er det vigtigt at passe på sin krop. Hvis man absolut vil ud og bevæge sig, kan man tage det stille og roligt ved fx at gå en tur i stedet for at løbe.

Generelt er motion rigtig godt for livskvaliteten. Når man bevæger sig, vil kroppen nemlig udskille endorfiner. Det er en slags lykkehormoner, som kan give en følelse af at være lidt høj. Dette mærkes ved, at man bliver glad og føler sig ustoppelig. Som tommelfingerregel kan man sige: jo hårdere motion, jo flere endorfiner.

Derfor bør du styrketræne

Hvis man sidder meget ned i løbet af en arbejdsdag, er det vigtigt, at man har en god holdning og muskler. Det er ikke nemt at opbygge muskler, mens man sidder ned, så i stedet må man ty til alternativer: styrketræning. Det er især vigtigt, at man har en god holdning, hvis man gentagende gange har lange dage ved skrivebordet. Ellers vil man meget hurtigt få meget ondt i ryggen. Smerterne vil ofte sætte sig i skuldrene og lænden. Løsning på dette er at opbygge en stærk core og ryg. Det gør man ved at styrketræne. Her skal man så især have fokus på rygmusklerne og mavemusklerne. Hvis man træner dem regelmæssigt, vil man hurtigt opleve at have færre smerter og mere overskud til at sidde ned og arbejde – hvilket jo er en nødvendighed for langt de fleste iværksættere.

Konditionstræning er godt for dig

Konditionstræning har mange fordele. En af dem er paradoksalt nok, at man får mere energi. En anden er, at man bliver i bedre humør. Begge ting er vigtigt for en iværksætter. Det er nemlig ikke altid nemt at være innovativ og komme op med nye idéer. Det kan en smule konditionstræning hjælpe med.

Når man dyrker konditionstræning, vil pulsen komme op og kroppen vil begynde at producere energi. De første par gange at man dyrker pulstræning, vil man opleve, at det er hårdt. Men efter bare et kort stykke tid vil det være blevet lettere. Når man ikke træner, vil man også have en lavere hvilepuls. Alt dette er med til at øge livskvaliteten. Desuden kan langt de fleste iværksættere garanteret nikke genkendende til, at man har mere overskud og føler sig klar til dagens udfordringer efter en god omgang konditionstræning.

Det kan du ellers gøre

Vi har altså allerede konkludere at motion i alle dets former er utrolig godt for dig – hvad enten du har et aktivt job eller et såkaldt ”skrivebordsjob”. Men hvis man drømmer om at være en rigtig iværksætter, er der mange andre ting, man også kan gøre.

En iværksætter er nødt til at kunne tage det roligt og fokusere i lang tid. Det hjælper motion med. Men man kan faktisk også meditere. Meditation er en glimrende måde at få lidt ro i en ellers hektisk hverdag. Længden af ens meditation kan variere fra alt mellem 5 minutter til en time. Der er altså ikke nogen undskyldning for ikke at have tid til det.

Meditation gør en roligere og mindre stresset generelt, da man ved hver meditationssession vil skabe nær kontakt til en selv. Meditation handler om at skabe ro i ens tanker og følelser. Det handler om at reflektere og søge dybt i en selv. Det er altså en proces, som kan gavne rigtig mange mennesker, og man skal bestemt ikke lade sig skræmme væk over ordene meditation of refleksion.

Det er dog vigtigt at huske, at alt er individuelt: hvad inspirerer en person, kan måske demotivere en anden person. Med det sagt, så er langt de fleste fordele ved motion dog videnskabeligt bevist, så ofte gælder det om at give nogle af tingene noget tid før, at man vil opleve en ændring.