Skal du bruge en Office pakke til hele virksomheden?

Skal du bruge en Office pakke til hele virksomheden?

2. september 2019 0 Af Redaktionen

Microsoft Office er så meget standard indenfor Office software, at det er helt overflødig at nævne Microsoft. Siger du Office, eller Office pakken, så ved alle at du mener Microsoft Office.

Det kan egentligt undre lidt. Fordi der findes faktisk mange udmærkede Office pakker derude, som endda er helt gratis. Google har fx online programmer til tekstbehandling, regneark og præsentationer. Googles Office pakke er ret populær i skole- og universitetsverden.

Den er gratis, og den er kompatibel med Microsofts Office pakke. Den er også god til kollaboration, hvor du nemt kan dele filer og endda arbejde på den samme fil med flere brugere.

Google mere eller mindre tvang Microsoft til også at lægge en gratis online version ud. Den er begrænset i forhold til købeversionen. Men den kan stort set det samme som Googles Office pakke.

Hvorfor betale når det kan fås gratis?

Der er flere gratis Office pakker. StarOffice, OpenOffice, og godt et halv dusin flere. De er fine til privat brug. Når du indimellem har brug for at skrive et par breve, et regneark eller en præsentation, er disse gratis programmer udmærkede. Men selv om de er gode, så kan de ikke helt det samme som Microsofts Office.

Et af områderne hvor Microsofts Office pakke er forud er dansk stave- og grammatikkontrol. Det har alle de gratis office pakker også. Men kvaliteten er simpelthen ikke den samme. Når du har brug for en velfungerende og pålideligt korrekt stave- og grammatikkontrol, skal du vælge Microsofts Office pakke.

Selv om det kan være fint med alternativer til privat brug, som virksomhed er du altid bedst tjent med Microsofts Office pakker.

De forskellige Office versioner

I løbet af de sidste år har Microsoft flere gange lavet om på hvordan Office pakken distribueres. Med Office 2019 findes der 4 forskellige versioner:

  • Office 2019 Home & Student
  • Office 2019 Home & Business
  • Office 2019 Professional
  • Office 2019 Professional+

Home & Student indeholder: Word, Excel, PowerPoint, OneNote

Med Home & Business får du derudover også Outlook, Microsofts kendte Mailprogram.

Har du også brug for Access, skal du vælge Professional. Professional Plus har derudover også Skype for Business.

Online eller offline?

I stedet for Office 2019 kan du også vælge Office 365. Der er både fordele og ulemper med begge løsninger. Office 356 lægger størstedelen i skyen. Det har den fordel at du ikke kan miste data ved fx en harddisk fejl. Du er også sikret mod randomware angreb. Til gengæld ejer du ikke en Office pakke. Du lejer den faktisk for et år ad gange.

Hvis du har brug for de mest avancerede Office funktioner, er det godt at være hele tiden opdateret. Det er du med Office 365 helt automatisk. Med online versionen har du simpelthen altid den nyeste version. Du behøver heller ikke opdatere manuelt, eller igennem en update server.

Med offline pakken ejer du programmet

Fordelen med Office 2019, dvs. offline pakken er, at du køber programmet. Hvis du ikke har brug for de helt nyeste versioner, kan det være en fordel for din virksomhed. Hvis du kun bruger Office til almindelig kontorvirksomhed, kan du sagtens nøjes med at have den samme version i en række år. Så kan du spare en del penge med offline versionen.

At du ejer softwaren har dog også ulemper. Så er det nemlig også dit ansvar at holde den opdateret, at styre licenserne etc.

I sidste ende er det helt op til dine præferencer og omstændigheder, hvilken Office pakke der er bedst til din virksomhed.