Sådan får du startkapital til din idé

Sådan får du startkapital til din idé

13. juli 2019 Slået fra Af Redaktionen

At få en ide er en stor værdi i sig selv. Det er nemlig en af de ting, der i dagens samfund er vigtigst. Aldrig før har man set så meget op til de mennesker, der får gode ideer og forsøger at føre disse ideer ud i livet. Der er mange entreprenører, som lever som rockstjerner fordi de får en enkelt god ide. Er man typen, der får mange gode ideer kan det være, at man tænker, at man skal holde dem for sig selv.

Det er dog en bedre ide at gøre noget ved dem. Kender man andre der har nogle af de samme synspunkter som en selv kan man slå sig sammen. På den måde kan man nemlig nyde, at man rent faktisk kan gøre noget sammen. Det eneste man skal tænke over er hvordan man får startkapital. Læs videre her og få gode råd til hvordan du får råd til at føre dine ideer ud i livet.

Alt starter med en forretningsplan

Har man aldrig før haft med forretning, økonomi og lignende at gøre kan der være mange nye ting man skal forholde sig til. At få en ide er nemlig den mindste del af det at blive iværksætter. Det kræver nemlig, at man sætter sin ide i værk. At have en ide er noget, som mange millioner har hele tiden over hele kloden. Det er ikke nok for der skal langt mere til. Det kræver, at du gør noget ved din ide. Og først og fremmest kræver det mod. For det at sige til sig selv at man har en god ide er noget man godt kan blive enig med sig selv om. At tage det næste skridt er en helt anden ting.

Derfor er det meget modigt at gøre noget ved sin ide. Har man en god ide der har mange lignende tanker som en selv er det en god ide at gå sammen om at gøre nogle ting. Så kan man nemlig snakke hinanden op. Får man en ide kan man håbe, at den anden er positiv og bakker en op. Noget af det, man forholdsvis tidligt skal have styr på er, at man skal have nogle penge. Det kræver en startkapital at komme i gang. Det er selvfølgelig forskelligt hvor stor en startkapital man har brug for. Det afhænger meget af ideen. Det gode er, at man hurtigt kan sætte sig ned og skrive en forretningsplan. Den kan man tage udgangspunkt i når man skal ud og finde nogle, som kan finansiere ens ide.

Forskellige ideer kræver forskellige startkapitaler

Der er meget stor forskel på hvor stor en startkapital man har brug for. Der er dem, der har brug for rigtig meget samtidig med, at der er dem der slet ikke har brug for så meget. Skal man for eksempel lave en applikation til internettet kan man gå i gang med sin egen computer. Det er klart, at der er visse ting man alligevel skal købe.

En ting som markedsføring og lignende er naturligvis ikke gratis. Men ting som er fysiske er ikke noget, som man i første omgang har brug for at gå ud og investere i. Har man derimod en ide, som kræver køretøjer eller en fabrik kræver det pludseligt en større startkapital. Før man kan få en startkapital er det vigtigt, at man ved hvor mange penge man får brug for. Enhver som overvejer at finansiere en vil nemlig gerne vide præcis hvor mange penge man har brug for.

Der er mange, der begår den fejl, at de underdriver lidt. De ved godt, at de formentligt får brug for mere end de beder om. Alligevel beder de om lidt mindre. Det er der absolut ingen grund til. For når man alligevel er ude og bede folk om en startkapital kan man lige så godt være helt ærlig. For så har man alle de penge man skal bruge fra starten af. Så behøver man ikke efterfølgende gå ud og bede om endnu flere penge.

Alternative måder at få fat i startkapital

Det er især oplagt at spørge i banken om de vil finansiere ens ide. Der er mange banker, der med det samme vil sige nej. Det er især hvis du har en ide, som er lidt usikker. Mange banker vil dog selvfølgelig også støtte dig. Hvis din bank siger nej er du nødt til at finde på noget andet. Du kan også spørge dine forældre eller rige venner. Noget andet du kan gøre er dog også, at du kan låne penge andre steder.

Der er mange steder online, hvor du kan låne penge. Det gode her er, at du slet ikke skal stille sikkerhed. Det eneste du skal være opmærksom på er, at du ved hvordan du får betalt pengene tilbage. Det er vigtigt at have styr på inden du går ud og skriver under på noget som helst.