Sådan får du pengene til at starte din nye virksomhed

Sådan får du pengene til at starte din nye virksomhed

21. november 2020 0 Af Redaktionen

Går du med en iværksætter i maven og er du fuld af gode forretningsidéer? Så er det bare med at komme i gang og få jagtet drømmen. Danmark er et iværksætterland og kigger man sig lidt omkring, så vrimler det med succeshistorier fra både den ene og den anden branche. Det kan også blive dig. Det gælder blot om at smøge ærmerne op og komme i gang med arbejdet.

Lettere sagt end gjort

Der er ingen iværksættere eller virksomhedsejere, der kommer sovende til deres succes. Det er du garanteret helt med på, hvis selvstændig virksomhedsdrift er på din liste over fremtidsønsker. Men hvis du ikke er bange for at tage fat, hvad er det så, der stopper dig fra at gå i gang med at bygge din egen forretning? Et kvalificeret gæt kunne være finansiering. Det koster penge at tjene penge og det er sjældent gratis at starte en virksomhed. Skal drømmen blive til noget, må du derfor tage tyren ved hornene og få lagt en plan for, hvordan dit erhvervsprojekt skal finansieres.

Sammenlign erhvervslån

En af de mest traditionelle måder at skaffe kapital til en virksomhedsopstart er ved hjælp af lån. Der findes en række erhvervslån, som er skabt til det formål at fremme opstart og vækst i danske virksomheder. Vær dog klog og sammenlign erhvervslån, før du tager en beslutning. Forskellige låneudbydere stiller forskellige krav og vilkår til låneren, så det er at gøre dig selv en tjeneste at sammenligne erhvervslånene, før du lægger dig fast på en bestemt løsning.

Alternativ finansiering

Hvis det virker uoverskueligt at sammenligne erhvervslån, kan du gå systematisk til værks på en anden måde. I dagens Danmark findes der nemlig også en stor gruppe af investorer, der er villige til at finansiere opstarten af nye virksomheder, hvis de falder over den rette forretningsidé. Arbejdet med at kontakte investorer og udarbejde pitchmateriale kan være lige så stort, som det arbejde det er at sammenligne erhvervslån. Så det er ikke en let genvej til succes. Det er blot en anden måde at gøre tingene på.

Herre i eget hus

En af fordelene ved at sammenligne erhvervslån og selv sørge for sin finansiering er, at man fra første dag er herre i eget hus. Med en ekstern investor inde over din nye virksomhed skal du stå til regnskab for vedkommende, der har besluttet at poste sine penge i dig og dine forretningsidéer. Hvis du selv står for at rejse pengene, så står du kun til regnskab for dig selv. Du bør dog huske på, at ligegyldig hvor omhyggelig du har været med at sammenligne erhvervslån og deraf vælge det du mener, er det helt rette, så skal lånet stadig betales tilbage. Vær derfor sikker på, at der forholdsvis hurtigt kommer en indtjening i din virksomhed, så du ikke kommer bagud med tilbagebetalingerne. Sonder markedet og vælg din låneudbyder med omhu. Men husk at holde fokus på en sund bundlinje, så du ikke kommer i økonomisk bekneb.