Sådan undgår du økonomiske problemer i firmaet

Sådan undgår du økonomiske problemer i firmaet

20. november 2020 0 Af Redaktionen

Det er spændende at være ejer eller medejer i egen virksomhed, men der er et punkt, hvor det kan blive rigtig svært, og det er når det handler om regnskab og økonomi. Regnskabet trækker tænder ud på mange virksomhedsejere, men læs med her og find ud af, hvordan du undgår at blive en af dem!

Hav et godt regnskabsprogram

Det allerførste du kan gøre for at have styr på virksomhedens regnskab, er at have et godt regnskabsprogram. Et regnskabsprogram behøver ikke at være dyrt, ja, du kan endda finde dem helt gratis, og det er jo noget, der er godt for økonomien! Du kan lede efter gode regnskabsprogrammer på internettet, hvor det yderligere er smart at have det, fordi så kan du tag dit regnskab med på farten. Der er heldigvis flere af programmerne, der er rimelig intuitive og lette at lære at mestre, og det må være det første skridt på vejen!

Book en revisor

Hvis du eller I slet ikke kan overskue, hvordan I skal bruge et regnskabsprogram, kan det godt være, I skal finde en anden løsning. Hvis I virkelig mangler et økonomisk overblik og slet ikke kan se, hvordan I skal begynde med regnskabet, så kan det være nødvendigt at booke en revisor. En revisor er en person, hvis ansættelse i virksomheden går ud på at kontrollere firmaets regnskaber. Man siger, at en revisors arbejde kan opdeles i to områder: Rådgivning og revision. Men ”revisor” er ikke en beskyttet titel, så I kan godt risikere at få en dårlig revisor, hvis I ikke er forsigtige.

Hav styr på lønsedlerne

Hvis der er ét punkt, hvor virksomheder, der tror, de har det økonomiske overblik, begår fejl, så er det, når det kommer til lønsedler. Det sker oftest fordi, man ikke har et godt system til at se, hvornår og hvor meget deres ansatte har arbejdet, og det er især, når det kommer til situationer, hvor der har været meget overarbejde, at det går galt i regnskabet. Så husk: Hav et godt system til dine ansatte, hvor du eller I har det komplette overblik over, hvor meget de ansatte hver især har arbejdet.

Tag din økonomiske bekymring alvorligt

Uanset hvilken af ovenstående punkter (eller flere), du vælger at tage til dig, så er det vigtigt, at du tager din økonomiske bekymring (hvis du har sådan én) alvorligt. Økonomisk stress er en reel ting, og det kan nedbryde ethvert sundt menneske. Det kan være fristende at ”skubbe de økonomiske problemer under gulvtæppet”, altså prøve at ignorere, at det eksisterer og tænke på noget andet. Men jo før du ser situation i øjnene, jo før kan du også gøre noget ved den, og det er først bagefter dette, du kan begynde at få det godt igen.