DAB-radioen udkonkurrerer FM-radioen

DAB-radioen udkonkurrerer FM-radioen

7. december 2019 0 Af Redaktionen

I mange år, har den trofaste FM-radio været mange kontorers og private hjems hyggeligt, summende baggrund. Siden ca. år 2000, er der dog kommet nye boller på suppen. I dette år blev den nye DAB-radio nemlig lanceret. DAB-radioen blev indført i samtlige EU-lande for at, over en periode på ti år, udskifte den traditionelle FM-radio, med et nyt og bedre signal, baseret på digital transmission.

FM-radioen lever altså derfor på lånt tid, og det er en god idé, at udskifte den med DAB-radioen.

Mange forhandlere er klar til at sælge dig en smart og billig dabradio+ så det er bare et spørgsmål om at komme ud og købe den.

DAB-radioens plads i hverdagslivet

Besøger man de mindre firmaers kontorer, vil man ofte kunne høre en berolig summen i baggrunden, nemlig lyden af DAB-radioen. I de private hjem stilles der ligeledes ind, især i søndagens sene morgentimer, på diverse hyggelige radioprogrammer, som “Mads og monopolet” og den korte weekendavis. Radioen indstiller os, ganske uvidende, på underliggende og ubemærket vis, ind på en rolig og afstressende frekvens.

Kontoret og DAB-radioen

Arbejdspladsen er det sted vi, næstefter drømmeland, bruger flest ugentlige timer. Dermed, skal der selvfølgelig herske en god og gensidig venlig stemning, mellem de kollegaer der, baseret på tid, efterhånden bliver vores sekundære familie. Den gode stemning og rare atmosfærer på arbejdspladsen, kommer ofte af de små, ekstra ydelser. DAB-radioen leverer læssevis af materiale til hyggelige kaffe-snakke, og dæmpet musik hvis stilheden bliver for lang eller pinlig.

På de mange frekvenser DAB-radioen har til rådighed, kan man roligt lede efter et morsomt program hvori en aktuel historie eller et spændende emne bliver behandlet. Dermed kan man, ved blot at høre fragmenterede dele af udsendelsen, føle sig lettere beriget, og klar til at fortælle en morsom historie videre til en kollega. 

DAB radioens progressive optimering

Selvom der i starten af DAB radioens levetid var mange klager, og skældsord som “cd-lyd”, blev kastet mod den nylancerede radio, bliver den i dag dog betragtet som en af de mest solgte radioer på markedet. DAB-standarden var under pres fra forbrugernes utilfredsheder, så man lancerede i 2006 DAB+, hvis sendenet gav mulighed for at producere en mere effektiv lydkomprimerings standard. Nu kunne DAB radioen, sende op til tre gange flere programmer.

Dermed havde DAB radioen rigere mulighed for at kunne tilfredsstille sine lyttere, hvad enten der blev lytter fra kontoret, eller fra en hjemlig søndag morgen.