Den billigste måde at have hest på

Den billigste måde at have hest på

16. november 2019 0 Af Redaktionen

Er man bare den mindste smule interesserede i heste, ved man sikkert også godt hvor dyrt det er at have sådan en. Udgifter til foder, halm, udstyr, dyrlægebesøg, opstaldning og så videre koster mange penge, og derfor det helt bestemt velkommen hvis der kan spares et sted uden at gå på kompromis med sikkerhed eller komfort.

Opdag her den billigste måde at holde hest på, og få tips til hvordan du kan spare penge.

Vælg en billig leverandør af heste strøelse

Heste strøelse er dyrt. Der skal nemlig rigtig meget heste strøelse til når man holder hest, og derfor løber udgifter til heste strøelse også hurtigt op. Der er derfor rigtig mange penge at spare ved at vælge en billig leverandør af heste strøelse. Spares der penge på heste strøelsen, vil det hurtigt kunne blive mange hundrede kroner billigere at holde hest om måneden. Dette er bestemt værd at tage med, da blot nogle hundrede kroner kan gøre en stor forskel i økonomien.

Undgå unødvendige udgifter

Når man har hest, er det nemt at blive fristet af at skulle have en masse forskelligt flot udstyr. Men er det virkeligt nødvendigt at have alt dette? Det er i hvert fald godt at stille sig selv dette spørgsmål, når man er fristet til at købe noget udstyr til sin hest.

Kan man kende forskel på ”need to have” og ”nice to have”, vil man kunne gøre det meget billigere at holde hest. Selvfølgelig skal man ikke undvære det nødvendige udstyr, men kan man skære ned på noget af det udstyr, som ikke er direkte nødvendigt, er der altså også her en hel del penge at spare.

Husk derfor at stille dig selv dette spørgsmål når du er i en købssituation. Det kan også være en god idé at vente en uge eller to med at købe noget udstyr, for at have tid til at gennemtænke købet. På den måde kan man være sikker i sin sag når man køber, og undgå fejlkøb, som man ikke får så meget glæde af, som man ønsker.

Lån i stedet for at købe

Er man hesteejer, vil man ofte være i forskellige situationer, hvor forskelligt udstyr kan være nyttigt. Nogle gange vil man dog desværre ikke få brugt dette udstyr mere end den ene gang. Vil man derfor gerne spare penge, kan det altså være en god idé at overveje at låne i stedet for at købe, når det er muligt. Har man sin hest opstaldet et sted, er der sikkert en af de andre hesteentusiaster, som ikke har noget imod at låne en noget udstyr. Tilbyder man til gengæld at låne eget udstyr ud, vil man på den måde kunne hjælpe hinanden i stalden.

Viser det sig senere, at man får brug for udstyret ofte, ja, så har man jo stadig muligheden for at købe. Sparer man penge der hvor man kan i stalden på Heste strøelse, unødvendige udgifter og ved at låne i stedet for at købe, vil det hurtigt blive billigere at holde hest.