Derfor er det vigtigt med naturligt lys på din arbejdsplads

Derfor er det vigtigt med naturligt lys på din arbejdsplads

23. februar 2021 0 Af Redaktionen

Vi har næsten alle prøvet at have nogle dage, hvor vi bare sidder indenfor i et mørkt rum, og vi kan med det samme mærke, hvilken effekt det rent faktisk har på vores humør. Når vi mennesker sidder i mørke og indelukkede rum, kan vi hurtigt komme til at føle os nede, og det kan faktisk ende med at have større betydning, end man lige skulle gå at tro. Alt for mange danskere har desuden sådanne forhold på deres arbejdsplads, og det kan ende med at være rigtig skadeligt i længden på en lang række parametre. Hvis du trænger til lidt mere lys og liv på din arbejdsplads, så kan du med fordel læse med her.

Føl dig mere veludhvilet

Vi mennesker er fra naturens side udstyret med et behov for at blive eksponeret for sollys. Derfor er det selvfølgelig skadeligt, når man sidder på et kontor i mange timer hver dag uden at få den rette mængde naturligt lys ind gennem vinduerne. En grund hertil kan være, at der ganske enkelt er alt for lukket på arbejdspladsen, og det kan medvirke til en lang række dårlige arbejdsforhold. En af de ting, man kan gøre for at modvirke denne effekt, er at gå ud og investere i nogle gode persienner, som kan afskærme solens stråler, når de bliver for påtrængende, men samtidig kan sikre, at du får adgang til den rette mængde sollys. I sidste ende kan det vise sig at være en rigtig god investering, fordi de fleste ikke er klar over, hvor stor en betydning det har for ens ve og vel, at man udsætter sig selv for noget naturligt lys. Du kan forvente at blive langt mere veludhvilet, end du plejer at være, hvilket kan sprede sig som ringe i vandet af positive effekter.

Arbejd mere effektivt

En af de ting du hurtigt vil komme til at mærke, når du udsætter dig selv for den rette mængde naturlige sollys, er, at du kommer til at være mere veludhvilet. Dette vil i rigtig mange tilfælde medvirke, at man kommer til at arbejde mere effektivt i det lange løb, da en frisk og klar hjerne som regel arbejder bedre end en træt og frustreret hjerne. Du vil derfor blive en del mere effektiv, og det vil kunne ses i det arbejde, du kommer til at udføre.

Du får mere overskud, når du kommer hjem

Når du udsætter dig selv for mere naturligt lys i løbet af din arbejdsdag, er det ikke kun på selve arbejdet, at du kan komme til at mærke forskel. Nej, du vil generelt blive mere frisk og på den måde få mere overskud til at lave alle de ting, du drømmer om, når du ikke er på arbejde. Du får et større overskud, og så er det helt op til dig at bestemme dig for, hvad du har tænkt dig at udnytte dette overskud til at gøre. Alt dette kan altså klares med nogle justerbare persienner.