En god seng er iværksætterens bedste investering

En god seng er iværksætterens bedste investering

23. august 2019 Slået fra Af Redaktionen

Er du iværksætter og mangler du en ny seng, så skal du kigge her. Selvom du ikke just præcis mangler en ny seng, så kan det være en god ide at investere i en rigtig god seng. Søvn er vigtigt. Især når man er iværksætter og skal arbejde hårdt for at få ens forretning til at blive en succes. Det er faktisk mere end vigtigt, det er altafgørende. Mennesker fungerer ikke uden søvn. Derfor kan det være en smart investering at købe en suveræn seng. I denne artikel finder du gode grunde til at få en god søvn, hvad man skal lede efter og hvordan man finansierer denne nye, dyre seng.

Hvorfor er søvn så vigtigt?

Selv hvis du ikke er iværksætter, så er søvn vigtigt. Vi mennesker fungerer ikke uden søvn. Læs her om, hvorfor søvn er så vigtigt. Når du sover, så bliver der udført fysiske og mentale processer. Regulær og god søvn er essentiel for hjernefunktion, følelsesmæssigt velvære, fysisk helbred, daglig præstation og personlig sikkerhed. Research fortæller, at voksne mennesker skal have mellem 7 og 8 timers søvn hver nat. Ikke at få nok søvn er almindeligt og kan have seriøse konsekvenser for dit velvære. For at justere din søvnbalance, så skal du have mindst to nætter i træk med god søvn. Når vi sover, så hviler vores kroppe – konserverer energi og sænker blodtrykket, hjerterytmen, vejrtrækningen og kropstemperaturen. På samme tid så forbliver vores hjerner aktive – lagrer hukommelse, restaurerer daglig mental funktion og udfører processer, som fører til fysisk udvikling. Derfor er det super vigtigt at få nok søvn.

Søvnmangel kan føre til disse symptomer

  • Overdreven træthed om dagen
  • Morgenhovedpine
  • Dårlig hukommelse og besvær ved koncentration
  • Angst og depression
  • Kroniske helbredsproblemer, såsom overvægt, diabetes og hjertekarsygdomme, og en forøget risiko for alkohol- og stofafhængighed
  • Komme ud for en bilulykke
  • Lave fejl på arbejdet, også at forårsage ulykker
  • Problemer i forholdet
  • Mangel på libido

Alle disse symptomer er dårlige og vil give ringe livskvalitet. Det er en dårlig cyklus at komme ind i med mangel på søvn. Derfor er det vigtigt at sørge for at få nok søvn. Som nævnt, så kan mangel på søvn have øjeblikkelige konsekvenser, såsom at komme ud for en bilulykke. Dette kan se, da man mister evnen til at fokusere og reagere hurtigt. Andre af risikofaktorerne kan tage år at udvikle, såsom at udvikle kroniske helbredsproblemer.

Sådan finansierer du din seng

Senge er dyre, rigtig dyre. Hvis du mangler penge til en seng, og den er essentiel for dig som iværksætter, så kan du med fordel låne penge. Du kan enten optage et traditionelt banklån eller du kan gå igennem din familie eller venner. Du kan også tage et mikrolån, men det ender som regel bare med at koste flere penge i enden. Andre navne for mikrolån er sms-lån og kviklån. Det har fået disse navne, da man hurtigt og nemt kan låne store beløb. Sørg for at finde et, hvor der ikke er et startgebyr på. Det kræver lidt tid at undersøge. Den første mulighed var at låne penge i banken. Det er det sikreste. Det kræver dog, at du har en eller anden form for sikkerhed eller en stabil økonomi og kan svare for, hvor mange penge du har tilovers hver måned.