Sådan sørger du for en fed underholdning til festen med firmaet

Sådan sørger du for en fed underholdning til festen med firmaet

2. februar 2020 0 Af Redaktionen

Er det dig, der skal stå for årets firmafest? Og er du løbet helt tør for gode idéer? Firmafesterne er ofte en rigtig sjov årlig begivenhed, hvor kollegaer og chefer samles i mere festligt lag og taler om andre ting end arbejde. Det er her, du kan se andre og dejlige sider af dine kollegaer, og det er også her, du kan lære dine kollegaer lidt bedre at kende.

Fornem stemningen blandt kollegaerne

Når du skal arrangere underholdning til fest, er det en rigtigt god idé at stikke en føler ud over for dine kollegaer på forhånd. Du skal ikke spørge dem, hvad de godt kunne tænke sig, eller hvad de virkelig ikke kan lide. Men det kan være en god idé at lytte efter, når de taler, for det kan give dig en god fornemmelse af, hvad dine kollegaer egentlig godt kan lide at lave.
Det skal jo netop være sjovt for alle, og der skal helst ikke være nogen, der ender med at blive væk, fordi underholdningen er for vild eller anderledes.

Derudover skal du selvfølgelig også lige vejre stemningen over for din chef. Har han eller hun selv nogle tanker, og er der et budget, du skal holde dig indenfor. Hvornår skal I starte? Og hvor lang tid må det vare? Disse rammer er gode at få stukket ud på forhånd, så du har nogen at planlægge indenfor.

Vær ude i god tid

God underholdning til fest bliver ofte booket i ret god tid, og da firmafesten oftest bliver afholdt i weekenden, er der også rift om pladserne til de sjove ting. Sørg derfor for at planlægge i rigtigt god tid – og det gælder naturligvis både i forhold til den restaurant, I skal spise på (eller den mad, I skal have leveret) og selve underholdningen.

Sørg også for at indhente et tilbud på de aktiviteter, I skal lave, så du kan få et godt tilbud. Jo lavere prisen er, jo mere plads i budgettet er der til dejlig mad og drikkevarer – naturligvis uden at gå på kompromis med kvalitet af underholdning til fest.

Forslag til underholdning til fest

Underholdning til fest afhænger naturligvis meget af, hvor stort et firma du er en del af. Er I et mindre firma er det super underholdende at dele kollegaerne op i grupper og lade dem konkurrere mod hinanden. Det kunne for eksempel være i de såkaldte Mystery Rooms, hvor hvert hold i fællesskab skal finde en nøgle i et rum, I er låst inde i. Undervejs er der opgaver, ledetråde, spor og så videre, der skal lede jer på rette vej.

Er I et stort firma, vil det være sværere at lave noget, der på samme måde forener arbejdspladsen. Her er koncerter og standup en rigtigt god idé, da I har en volumen, der matcher en sådan underholdning, og det er samtidig noget, som alle i virksomheden vil få noget ud af.

Både større og mindre firmaer kan også med fordel holde en aktiv dag, hvor I prøver kræfter med forskellige konkurrencer og udfordringer. Det binder folk sammen og skaber kampånd.