Søvn kan øge din arbejdspræstation markant

Søvn kan øge din arbejdspræstation markant

2. februar 2020 0 Af Redaktionen

Du har måske hørt det før. Søvn er vigtigt. Du har måske også tænkt, at det umuligt kan være så vigtigt. Men det er det. At sove er ligeså vigtigt, som at huske at spise i løbet af dagen. Det er helt essentielt for at undgå stress, depression, humørsvingninger og ikke mindst essentielt for at føle sig glad i løbet af dagen. Alligevel er der rigtig mange mennesker, der fravælger søvnen. Det kan der være en række mere eller mindre gode grunde til. Læs mere her.

Derfor er din søvn vigtig

At sove er helt essentielt i forhold til at opnå de centrale ting i dit velvære. At føle sig godt tilpas handler om at have overskud i din hverdag. Overskud skabes, når du har ro i kroppen. Kroppen har brug for at samle sig i løbet af natten. Den bliver udsat for en masse forskellige stressinput i løbet af dagen. Stressinput kan både komme fra dit job, fra din familie eller noget helt tredje. Kroppen kan godt klare disse input, hvis den over natten får lov til at lade op. Men hvis du gang på gang fravælger at lade din krop op, så slider du på den dag ud og dag ind. Det kan sammenlignes meget godt med en mobil. Glemmer du at lade den op om natten, løber den tør for strøm en dag.

Dårlig søvn går ud over din arbejdspræstation

Hvis du føler, at det går ud over dit arbejde, hvis du sover for meget, tager du helt fejl. Kvaliteten af dit arbejde slår til hver en tid kvantiteten af dit arbejde. Hvis du gang på gang nedprioriterer din søvn til fordel for at arbejde sent, vil morgendagens arbejde lide under dette.

Mangel på søvn går ud over din koncentrationsevne. Det går ud over din evne til at tænke rationelt. Det går ud over din tålmodig og evne til at se tingene fra forskellige perspektiver. Det kan have indvirkning på dit humør. Og i allerværste fald kan det gøre dig langtidssyg. Så udover, at du rent faktisk præsterer markant bedre på dit arbejde, hvis du prioriterer at sove nok. Så er der altså også konsekvenser, hvis du ikke lytter til din krop.

Gode råd til en bedre søvn

Søvnen er en sjov ting. Nogle mennesker er ladt helt op efter 5 timer, og andre er ladt op efter 9 timer. Det er altså meget forskelligt, hvad der fungerer fra person til person. Du kan også komme ind i perioder, hvor du har brug for mere eller mindre søvn. Det vigtige er blot, at du lytter til din krop. Det er det vigtigste råd, du skal følge. Læs mere om søvn her https://sovneksperterne.dk/

Derudover er der en masse praktiske tiltag, du kan tage. Det blå lys fra mobiler og fjernsyn holder dig vågen. Sørg for at slukke for dette minimum en time før du skal i seng. Sørg også for at lægge mobilen væk fra dit soveområde. Derudover skal du også give dig selv de mest komfortable muligheder for at sove.